Ayama Nero del Capo Premium Range
Popis
Sklizeň 2023
Složení 100% Nero d'Avola z vlastních vinic.
Typ půdy
Dobře odvodněné půdy.
Sklep
Ruční sklizeň. Sklízelo se brzy ráno, alkoholové kvašení probíhalo v otevřených nádobách s častou batonáží. Po ukončení kvašení zůstalo víno v maceraci na slupkách po dobu 3 týdnů. Malolaktické kvašení probíhalo ve starých sudech o objemu 500 lt. Zrání po dobu 10 měsíců v 500 lt
sudech (třetí náplň, francouzský dub). Lahvováno v únoru.
Snoubení s jídlem
Uzeniny, zrající sýry, pečená masa a těstoviny jako lasagne
Poznámky k degustaci
Tmavě rubínová barva. Bohatá, ale jemná, s tóny zralých malin a švestek. Na patře ovocná vůně po třešních, višních a moruších, spolu s tóny bylinek a koření s vůní jemnou tříslovinou v dochuti.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Hrdí Jihoafričané opravdoví Italové
Italská vášeň pro dobré víno a ochrana přírody jsou neoddělitelnými prvky Slentu, historické farmy na horách. Poprvé se zde usadil v roce 1685 Martin Pouisson, francouzský hugenotský uprchlík před náboženským pronásledováním, a v roce 1707 mu byly uděleny vlastnické listiny. Pouisson farmu pojmenoval „Slent“.