La Bri Affinity
Popis
Sklizeň
Odrůdy tohoto cuveé jsou sklízeny samostatně v období své optimální zralosti.
Sklep
Jednotlivé odrůdy byly vinifikovány a zrály odděleně. Pro ležení v sudech po dobu 23 měsíců byly použity francouzské sudy, z nichž 41% bylo nových.
Složení
50% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot
15% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Základem renesance vinařství La Bri byla sklizeň 2008, která se poprvé zpracovával v novém moderním sklepě na statku.
Nový sklep má jedinečný kruhový design a může se pochlubit gravitačním procesem výroby vína. To umožňuje týmu soustředit se na výrobu omezeného množství elegantních vín špičkové kvality, která lidé chtějí pít a vychutnávat si je.
Za tímto účelem se hrozny a víno pokud možno přemísťují gravitačně, aby se minimalizovalo používání čerpadel. Pro ochranu a zachování čerstvosti ovoce se všechny hrozny sbírají ručně a přes noc se skladují v chladírně. Poté se červené hrozny roztřídí, nejprve na hrozny a poté na bobule, a následně se převezou do satelitní nádrže a překlopí do kvasných tanků. Pneumatický systém propichování umožňuje neustálý kontakt slupky s kvasící šťávou, což zase umožňuje maximální extrakci barvy. Automatická regulace teploty zabudovaná do nádrží zajišťuje ideální teplotu kvašení, zatímco individuálně naprogramované cykly lisování zajišťují optimální získání kvalitní šťávy.
Patnáct hektarů vinic v La Bri roste na různých typech půd od písčitohlinitých až po hluboké a bohaté aluviální půdy. Díky tomu se zde pěstuje celá škála odrůd od Cabernet sauvignon až po Viognier.
Mýtus, že v údolí Franschhoek nelze vypěstovat skvělé víno, rychle ztrácí na síle. Jsme přesvědčeni, že terroir v horní části údolí nabízí dostatečnou rozmanitost klimatu a půdy. V kombinaci s pečlivým obhospodařováním vinic a řemeslným vinařstvím lze z tohoto aspektu získat vynikající vína. Vína z údolí Franschhoek mohou směle konkurovat nejlepším vínům, která Jižní Afrika nabízí.