La Bri Viognier
Popis
Ruční sběr v posledním únorovém týdnu.
Hrozny po sběru před lisováním stály přes noc v chladu pro zachování charakteru. Po usazení byla čirá šťáva z hrubých kalů přečerpána do tří sudů z francouzského dubu s druhým plněním. Před lahvováním vína zrála 12 měsíců.
Každé z našich vín je spojeno s určitou květinou - vlastnosti vína jsou symbolizovány právě touto květinou na etiketě.
Jedna z našich nejvýraznějších a nejneobvyklejších cibulnatých rostlin - jen málokterá z nich ji může překonat co do čistého lesku květu. Mimořádně vzácná, jedinečná a na pěstování obtížná rostlina.. Stejně jako u Viognieru, který je v Jižní Africe poměrně vzácný a je zcela jedinečný v závislosti na stylu výroby vína a přístupu k výrobě tohoto vína.
Limitovaná edice
620 vyrobených lahví
Platter Wine Guide 4,5* - 93 bodů
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Základem renesance vinařství La Bri byla sklizeň 2008, která se poprvé zpracovával v novém moderním sklepě na statku.
Nový sklep má jedinečný kruhový design a může se pochlubit gravitačním procesem výroby vína. To umožňuje týmu soustředit se na výrobu omezeného množství elegantních vín špičkové kvality, která lidé chtějí pít a vychutnávat si je.
Za tímto účelem se hrozny a víno pokud možno přemísťují gravitačně, aby se minimalizovalo používání čerpadel. Pro ochranu a zachování čerstvosti ovoce se všechny hrozny sbírají ručně a přes noc se skladují v chladírně. Poté se červené hrozny roztřídí, nejprve na hrozny a poté na bobule, a následně se převezou do satelitní nádrže a překlopí do kvasných tanků. Pneumatický systém propichování umožňuje neustálý kontakt slupky s kvasící šťávou, což zase umožňuje maximální extrakci barvy. Automatická regulace teploty zabudovaná do nádrží zajišťuje ideální teplotu kvašení, zatímco individuálně naprogramované cykly lisování zajišťují optimální získání kvalitní šťávy.
Patnáct hektarů vinic v La Bri roste na různých typech půd od písčitohlinitých až po hluboké a bohaté aluviální půdy. Díky tomu se zde pěstuje celá škála odrůd od Cabernet sauvignon až po Viognier.
Mýtus, že v údolí Franschhoek nelze vypěstovat skvělé víno, rychle ztrácí na síle. Jsme přesvědčeni, že terroir v horní části údolí nabízí dostatečnou rozmanitost klimatu a půdy. V kombinaci s pečlivým obhospodařováním vinic a řemeslným vinařstvím lze z tohoto aspektu získat vynikající vína. Vína z údolí Franschhoek mohou směle konkurovat nejlepším vínům, která Jižní Afrika nabízí.