Meerlust Cabernet Sauvignon
Popis
Archivace
Ačkoli je již nyní příjemný, Cabernet Sauvignon 2016 bude nejlepší od 4 do 15 let od lahvování.
Složení
Párování s jídlem
Vinice
Sklizeň
Sklep
Ručně sklizené hrozny byly vinifikovány tradičním způsobem s částečně naočkovanou fermentací a pravidelným mícháním. Bylo použito pouze víno ze samotoku, zrálo 16 měsíců v dubových sudech z francouzského dubu Nevers. 60% sudů bylo nových a 40% rok použitých.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Společnost Meerlust Estate, která je již dlouho uznávaná jako výrobce prvotřídních vín, je chloubou rodiny Myburghů již od roku 1756. Tradiční oddanost vinařskému umění dnes pokračuje pod vedením Hannese Myburgha, osmé generace správce této národní památky ze sedmnáctého století.
Meerlust s historickým panským sídlem, klasickým vinným sklepem, rodinným hřbitovem, holubníkem a ptačí rezervací se nachází patnáct kilometrů jižně od Stellenbosche, přičemž modrý půlměsíc False Bay je vzdálen pouhých pět kilometrů. Vína se vyrábějí pouze z hroznů vypěstovaných na panství, které má jedinečnou polohu pro výrobu vín s výjimečnou komplexností a charakterem.
V létě se sem od pobřeží valí oceánský vánek a večerní mlhy, které ochlazují vinice. Hrozny dozrávají pomalu, čímž se dosahuje plné, koncentrované odrůdové chuti. Půdy jsou tvořeny převážně hlubokými, dobře odvodněnými půdami typu Hutton a Clovelly, které poskytují révě vynikající odolnost vůči suchu a ideální podklad pro výrobu koncentrovaných a komplexních vín.