Méthode Ancienne – Cabernet Sauvignon

Neohodnoceno
 
Novinka Efekt lupa
 

100% Cabernet Sauvignon vypěstovaný na 35 let starých vinicích.

Dostupnost Skladem (>5 ks)
999 Kč    
Kód produktu 419
Značka Springfield Estate
Webová stránka značky springfieldestate.com
Kategorie Červená vína
 

Před pětatřiceti lety jsme vyčistili trojúhelník o rozloze 2,8 ha, který byl dříve ignorován, protože nebyl dost "dobrý". Příliš kamenitý a téměř příliš strmý, zamořený trním, s podivným opuštěným volským povozem pod stromy. Byl to Cabernet Sauvignon a naše touha po něm, co nás přivedlo na toto opuštěné místo.

Naše réva rostla, zpočátku s obtížemi - prakticky bez půdy, kořeny se musely plazit kolem kamenů; rodila mnohem déle než ostatní, ale nakonec se to podařilo. Zázrak byl v plodech. Drobné bobule - intenzivní barvy a chuti - tato skromná úroda byla vinifikována tradičním způsobem. Žádné drcení bobulí, žádné kvasinky kromě těch ze slupek, žádné zjemňující přísady a žádné filtry. Víno vyrobené samo, uchovávané dva roky v nejlepších nových sudech z francouzského dubu, vhodné pro tento zázrak.  Je to náš nejlepší výraz Cabernetu Sauvignon a to nejlepší, co umíme. Bude zrát dalších 15-20 let.

VINICE

35 let staré vinice Cabernet Sauvignon, podloží skalnaté a kamenité.

VÝROBA

Sklizeno v plné zralosti, macerace za studena v otevřených kvasných nádobách po dobu 10 dnů. Kvašení bez drcení ve 100% nových 300l sudech Seguin Moreau, 100% spontánní malolaktické kvašení v sudu, 24 měsíců zrání v sudech, 4 roky zrání v láhvi při 14 °C

ANALÝZA

 

Alc%: 13.7%
pH: 3.42
TA: 6.52 g/L
RS: 2.3 g/L

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Springfield Estate se nachází v srdci hornatého údolí Robertson Valley v Západním Kapsku v Jihoafrické republice a je rodinnou vinařskou farmou, kterou vlastní potomci francouzských hugenotů v deváté generaci, kteří přišli do Jihoafrické republiky z Loiry v roce 1688 se svazky révy pod paží.

Farma patří rodině od roku 1898 a dnes se rodině Bruwerových daří díky kombinaci někdy riskantních vinařských technik, tradičních metod a moderních technologií, jakož i smyslu pro praktičnost a houževnatému odhodlání, které si rodina odnesla z celoživotního života na půdě, manuálně  vyrábět víno v souladu s jejím mottem: Made on Honour.