Méthode Ancienne Cabernet Sauvignon

1 hodnocení
 
Novinka Efekt lupa
 

100% Cabernet Sauvignon vypěstovaný na 35 let starých vinicích.

Dostupnost Skladem (5 ks)
999 Kč    
Kód produktu 419
Značka Springfield Estate
Webová stránka značky springfieldestate.com
Kategorie Červená vína
 

Před pětatřiceti lety jsme vyčistili trojúhelník o rozloze 2,8 ha, který byl dříve ignorován, protože nebyl dost "dobrý". Příliš kamenitý a téměř příliš strmý, zamořený trním, s podivným opuštěným volským povozem pod stromy. Byl to Cabernet Sauvignon a naše touha po něm, co nás přivedlo na toto opuštěné místo.

Naše réva rostla, zpočátku s obtížemi - prakticky bez půdy, kořeny se musely plazit kolem kamenů; rodila mnohem déle než ostatní, ale nakonec se to podařilo. Zázrak byl v plodech. Drobné bobule - intenzivní barvy a chuti - tato skromná úroda byla vinifikována tradičním způsobem. Žádné drcení bobulí, žádné kvasinky kromě těch ze slupek, žádné zjemňující přísady a žádné filtry. Víno vyrobené samo, uchovávané dva roky v nejlepších nových sudech z francouzského dubu, vhodné pro tento zázrak.  Je to náš nejlepší výraz Cabernetu Sauvignon a to nejlepší, co umíme. Bude zrát dalších 15-20 let.

VINICE

35 let staré vinice Cabernet Sauvignon, podloží skalnaté a kamenité.

VÝROBA

Sklizeno v plné zralosti, macerace za studena v otevřených kvasných nádobách po dobu 10 dnů. Kvašení bez drcení ve 100% nových 300l sudech Seguin Moreau, 100% spontánní malolaktické kvašení v sudu, 24 měsíců zrání v sudech, 4 roky zrání v láhvi při 14 °C

ANALÝZA

 

Alc%: 13.7%
pH: 3.42
TA: 6.52 g/L
RS: 2.3 g/L

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

 

Vinařství Springfield Estate se nachází v srdci hornatého údolí Robertson Valley v Západním Kapsku v Jihoafrické republice a je rodinnou vinařskou farmou, kterou vlastní potomci francouzských hugenotů v deváté generaci, kteří přišli do Jihoafrické republiky z Loiry v roce 1688 se svazky révy pod paží.

Farma patří rodině od roku 1898 a dnes se rodině Bruwerových daří díky kombinaci někdy riskantních vinařských technik, tradičních metod a moderních technologií, jakož i smyslu pro praktičnost a houževnatému odhodlání, které si rodina odnesla z celoživotního života na půdě, manuálně  vyrábět víno v souladu s jejím mottem: Made on Honour.