The Work of Time
Popis
Čas - ztracený prvek dnešního vinařství, může být tak cenný - a přitom je zdarma. Naším přáním bylo vyrobit směs Bordeaux, a tak jsme vysadili klasické odrůdy Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot a Petit Verdot. Tato réva byla vysazena na pečlivě vybraných stanovištích a trvalo 9 let, než dosáhla stupně zralosti, který jsme mohli bez obav použít pro první ročník (2001). Hrozny byly fermentovány s přírodními kvasinkami (věrny našemu dávnému zvyku) a ponechány 5 týdnů na slupkách. Následovaly pomalé 2 roky zrání v sudech a další 4 roky zrání v lahvích. Nakonec jsme uvolnili toto víno bohaté, klasické a komplexní z věku - révy a vína. Toto dlouhé čekání, ospravedlněné pouze naší vášní, přináší své ovoce. Jmenuje se "Work of Time".
VINICE
30let staré vinice, podloží skalnaté a křídové.
VÝROBA
Sklizeno z vinic v Robertsonu, macerace za studena v otevřených kvasných nádobách po dobu 10 dnů, 3týdenní alkoholové kvašení; 100 % samovolné malolatické kvašení v sudu, 24 měsíců zrání v sudech
ANALÝZA
Alc%: 14.4%
pH: 3.43
TA: 6.58 g/L
RS: 2.23 g/L
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Springfield Estate se nachází v srdci hornatého údolí Robertson Valley v Západním Kapsku v Jihoafrické republice a je rodinnou vinařskou farmou, kterou vlastní potomci francouzských hugenotů v deváté generaci, kteří přišli do Jihoafrické republiky z Loiry v roce 1688 se svazky révy pod paží.
Farma patří rodině od roku 1898 a dnes se rodině Bruwerových daří díky kombinaci někdy riskantních vinařských technik, tradičních metod a moderních technologií, jakož i smyslu pro praktičnost a houževnatému odhodlání, které si rodina odnesla z celoživotního života na půdě, manuálně vyrábět víno v souladu s jejím mottem: Made on Honour.