Whole Berry Cabernet Sauvignon

3 hodnocení
 
Novinka Efekt lupa
 

 Cabernet Sauvignon vyráběný tradičním způsobem z celých bobulí s přírodními kvasinkami.

Dostupnost Skladem (>5 ks)
499 Kč    
Kód produktu 101
Značka Springfield Estate
Webová stránka značky springfieldestate.com
Kategorie Červená vína
 

V dobách našich předků se hrozny sklízely ručně, nosily se do sklepa v koších a nerozdrcené se ukládaly do otevřených nádrží, kde kvasily s přírodními kvasinkami na víno. Při výrobě našeho Cabernetu Sauvignon z celých bobulí tuto ztracenou tradici obnovujeme. Červený vinný sklep byl pečlivě navržen na gravitačním systému. Nejsou zde žádná čerpadla ani drtiče, takže cesta hroznů k vínu probíhá tradičním způsobem. Po maceraci celých bobulí následuje kvašení s přírodními kvasinkami, rackování a roční zrání v dubových sudech. Výsledkem je sametové víno s jemnějšími tříslovinami a klasickými odrůdovými vlastnostmi. Toto tradiční víno je nefiltrované a nerafinované, což může vést k usazování sedimentů a může vyžadovat dekantaci.

VINICE

25 - 31 let start vinice Cabernet Sauvignon, podloží skalnaté a křídové.

VÝROBA

 Sklizeno z vinic v Robertsonu  v březnu 2020, ,15 dní alkoholového kvašení, 100% malolaktická fermentace. 

ANALÝZA

Alc%: 13.5%
pH: 3.6
TA: 6.20 g/L
RS: 1.7 g/L

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Springfield Estate se nachází v srdci hornatého údolí Robertson Valley v Západním Kapsku v Jihoafrické republice a je rodinnou vinařskou farmou, kterou vlastní potomci francouzských hugenotů v deváté generaci, kteří přišli do Jihoafrické republiky z Loiry v roce 1688 se svazky révy pod paží.

Farma patří rodině od roku 1898 a dnes se rodině Bruwerových daří díky kombinaci někdy riskantních vinařských technik, tradičních metod a moderních technologií, jakož i smyslu pro praktičnost a houževnatému odhodlání, které si rodina odnesla z celoživotního života na půdě, manuálně  vyrábět víno v souladu s jejím mottem: Made on Honour.